Monday 13 October 2008

un mare L pe frunte, de la Singur

Vesnica problema care apare atunci cand te desparti de cineva sau inainte de a te cupla cu cineva...singuratatea. Care nu ne lasa in pace si se ascunde pe langa noi tot timpul dar tot timpul. Uneori o cauti tu, alteori te impinge in fata masinii. Exista multi oameni singuri, dar nici un om singur fericit in ochiii celorlalti. Cand esti singur, toata lumea vrea sa te cupleze...:"Uite stiu eu un coleg de la contabilitate, bun baiat, cuminte, sta cu maica-sa...cred ca s-ar purta cu manusi cu tine"...sau..."Am o colega foarte draguta, nu am vazut-o cu nici un barbat pana acum deci clar e singura, se imbraca ea putin mai masculin dar cred ca pentru ca nu prea are incredere in ea...ce zici de o intalnire? "Mereu vei fi saracul sau saraca...si vei fi privit cu ochii tristi si intrebatori.."da e baiat asa bun si cuminte si frumusel, de ce nu si-a gasit si el pana acum o fata?" Parintii sunt cei mai afectati, au senzatia ca daca ai trecut pragul de 21 ani la fete si 25 ani la baieti si nu esti casatorit nimeni nu te mai ia si vei muri singur in casa cu multe animale. Dar sa trecem peste asta...
Cand esti singur nu te vor chema prea des la iesiri intre cupluri si daca o vor face, poti fi sigur ca mai este un scaun langa tine care va fi ocupat. Singuratatea surprinzator aduna destul de multi oameni langa tine, oameni care vor sa te ajute. Si asa ajungi sa te trezesti la diferite intalniri cu tot felul de oameni ca si tine speriati de ideea unui blind date sau a unui ajutor din partea prietenilor binevoitori. Mai exista si varianta de a iesi in cluburi si pe la cafenele pentru a cunoaste prietenii prietenelor prietenilor etc.
In cluburi e foarte amuzant pentru ca 3 sferturi din oamenii de acolo sunt singuri, restul sunt cupluri care n-au unde sa si-o traga sau oameni care au renuntat la orice speranta trecand demult bariera de singuratate si ajungand in sihastrie care vor sa-si mai aminteasca de ce e e aia socializare.
Si acele 3 sferturi sunt la agatat. Si cel mai tare este ca se stiu toti intre ei, sunt aceeasi si aceeasi tot timpul. (nu, nu vorbesc din proprie experienta). Ii stiu barmanii, ii stiu bodyguarzii, ii stie femeia de serviciu. Dar nici unul nu va recunoaste ca e la agatat, toti au iesit sa bea sau sa danseze. O partida inocenta de sex ar fi pur intamplatoare si neplanuita.
Singuratatea ne impinge la multe extreme: inchis in casa si uitat la filme siropoase, apelat la prietenii prietenilor, apelat la servicii matrimoniale sau la internet dating, variate animale sau ocupat timp cu diferite sporturi pentru a cunoaste oameni noi. Insa niciodata nu va recunoaste nimeni ca e trist sa fii singur. Toti care sunt singuri se simt bine singuri in club, la terase, la teatru, inconjurati de cupluri, la nunti, peste tot.
Dar singuratatea asta este si ravnita atunci cand esti prea acaparat de o persoana. E bine sa existe un echilibru care bineinteles este pur ipotetic si inimaginabil de realizat...daca apare echilibrul insa, va puteti numi prieteni nu iubiti si e trist sa fii singur cu cineva langa tine.

No comments: