Wednesday 29 October 2008

"Daca vrei sa schimbi lumea, incepe cu tine."

Incep acest post in ideea urmatoare : "Inteligenta este capacitatea cu ajutorul careia vom intelege, pana la urma, ca totul este de neinteles."

Ce ne facem domne cu teoriile astea? Mereu exista cineva care sa aiba o teorie despre ceva...ne sufocam unii pe altii cu idei despre cum ar trebui sa ori ce ar trebui sa in functie de cum bate vantul in ziua aia sau pe ce parte ne-am trezit. Eu lansez teoriile forte cand sunt...sa zicem...usor alcoolizata. Si a doua zi...si defapt...si defapt....cred ca in mare asta e cam tot ce fac...lansez teorii. Teorii care incearca sa raspunda la nu stiu cate intrebari sau care incearca sa educe pe cineva in vreun fel sau altul. Te face sa te scarpini asa putin in crestetul capului. A da, si asta mai fac destul de des in ultimul timp.
Aseara s-a produs genul de situatie extrem de favorabila pentru lansat teorii si decolat teorii si in fine....prabusit si sarit cu parasuta pentru a te salva teorii.

Am simtit ca:"Daca gasesti un drum fara obstacole, probabil ca drumul acela nu duce nicaieri..."

Asa ca...dupa ce am avut niste discutii interesante la un pahar de bere cu o prietena am pornit spre casa unde am mai avut niste discutii la un pahar de bere cu oameni de pe messenger. Asta cu oamenii nu era planuita, as fi avut o discutie si doar cu paharul de bere insa totul se intampla pentru un motiv! In fine..si primesc eu, dupa alt pahar de bere un link ce ducea la un articol despre economia mondiala. Foarte tare m-a afectat acel articol...se prabuseste domne, se prabuseste. Am spus tuturor din casa, ei au incercat sa inteleaga si sa ma consoleze..si asta le-a fost..ca am lansat eu vreo cateva teorii asa micute de inceput. Nu mai tin minte care exact,bineinteles, dar stiu ca au fost cateva. Si adevarate evident!

Si atunci mi-am spus : "Cine intreaba e prost pentru 5 minute, dar cine nu intreaba ramane prost pentru totdeauna..." si...ca "Toata lumea se plange ca nu are memorie,dar nimeni nu se vaita ca nu are logica"

Si dupa ce pe ei i-am inchis m-am intors la prietenii mei de pe mess care...nu stiu cum au facut..dar aseara toti au fost filozofi. Si din discutii in discutii am descoperit o persoana la fel de apta pentru teoretizare ca si mine. Si de n-am teoretizat...e adevarat din cauza intensitatii s-a intamplat sa nu mai nimeresc tastele si sa iasa ceva de genul "decimfix asyta sunteti"...partenera de discutii m-a rugat atunci politicos "scrie si tu mai coerent k io ma chinui".

Ideea mea era ca "Sunt oameni care nu gresesc niciodata, fiindca nu-si propun nimic inteligent..."

Discutiile insa au continuat si s-au aprofundat si am ajuns chiar sa teoretizam in paralel dar totusi impreuna.
Si acum dupa acea seara interesanta toate aceste discutii serioase si educative mi-au ajuns in sfarsit la cap si acum as putea spune ca le simt cu toata intensitatea.

Concluzia a ramas ca "Sunt oameni care nu gresesc niciodata, fiindca nu-si propun nimic inteligent..."Tot ce se intampla o data, poate sa nu se mai intample niciodata. Dar tot ce se intampla de 2 ori se va intampla cu siguranta si a 3-a oara..."
Ma repet cumva? nu-i nimic..."Errare humanum est"...

3 comments:

Buy me with a coffe said...

Oricum, filosofiile noastre de aseara spre dimineata erau crunt afectate de criza economica in care ne zbatem si pretul imobiliarelor ce pica incet dar sigur. Si cum ne construiam amndoua teorii aseara in paralelismul nostru unitar greseam intr'un singur punct...am uitat care...cred ca a plecat la o discutie cu bin laden undeva prin marocul de mijloc...da'l gasesc io si'l aduc inapoi iar dupa o sa pot sa'ti zic unde greseam...cred ca undeva la calculul probabilitatilor...dar nu stiu sigur...hai k plec sa aduc punctu' inapoi si vedem atunci

Ona Luca said...

da sunt perfect de acord cu tine cred ca predispunerea la implementarea si sustinerea moderata a unor axiome multifunctionale in ceea ce priveste diferite puncte de discutie ne-a propulsat intr-o neconcordonanta convexa asupra liniilor initiale de conversatie datorata asimilarii excesive de informatii cu referire la interactionalismul simbolic precedat de abordarea unor interpretari fezabile in privinta unor doctrine curente...da da...

Dora said...

ultima fraza e din alchimistul, daca nu ma insel? in orice caz, foarte itneresant articol, felicitari.